Een andere bijdrage aan de kwaliteit van de gezondheidszorg: bij de wederopbouw en de uitrusting van de apotheek IDZ investeert 300.000 Kuna

In de Buzet tentoonstelling van Istrische gezondheidscentra, een gerenoveerde apotheek is ingehuldigd, die tot nu toe heeft geïnvesteerd ongeveer 230.000 Kuna. Het plan is volgend jaar en de verwerving van gespecialiseerde farmaceutische apparatuur, dus de waarde van deze investering zal ongeveer 300.000 Kuna. Een deel verwijst naar de gedecentraliseerde middelen, het grootste deel van de eigen middelen van de Istrische gezondheidscentra, en ongeveer 100.000 Kuna zijn verschillende donaties of sponsoring.

Langere werktijden

-Dit is geen belangrijke procedure, maar het is zeker dat het ook zal bijdragen aan de kwaliteit van de gezondheidszorg en de kwaliteit van de dienstverlening. We hebben de vorige en werkuren van de apotheek verlengd. Hoewel het leek alsof een klein avontuur, hardnekkig werk en Gemeenschap binnen de instelling, we erin geslaagd om dit te doen, de directeur van de Istrische gezondheidscentra ante Ivančić zei.

Hij benadrukte ook dat het beleid van de Istrische huizen van gezondheid het gelijk is aan de gezondheidszorg in heel Istrië.

-De Buzet Outpost op één punt alleen had niet de financiële capaciteiten, maar in een bepaald systeem van onze solidariteit was er nog veel geïnvesteerd. Van 2013. Jaar, alleen in de ruimte en apparatuur geïnvesteerd 2.600.000 Kuna en met andere investeringen in het volgende jaar, Buzet moet worden op een of andere manier volledig afgerond, Ivančić zei.

Het hoofd van de Buzetische tak van de Istrische gezondheidscentra, elvis Černeka, heeft een verbintenis aangegaan en gezegd dat IDZ aanzienlijke middelen investeert in al haar activiteiten, zodat de recente overgang naar de apotheek is gerestaureerd.

-Al deze muren en meubels zijn belangrijk en visueel mooi, maar op onze beurt zijn de belangrijkste medewerkers, hun onderlinge verbondenheid en broederschap, evenals het jonge team dat de apotheek runt: haar hoofd en apotheker, Nikolina Vivoda, apothekers Korina Zugan en Marko Nežić, technici Ines Sergo en Reana Pavletić Radovic, zei Černeka.

Drukke jonge Buzećani

Met dank aan allen die hebben deelgenomen aan de renovatie van de apotheek, benadrukte haar hoofd Nikolina Vivoda dat de apotheek een open deur had voor de gehele duur van het werk. De apotheek opereert in twee ploegen en is beschikbaar gedurende de dag, evenals op zaterdag in de ochtend.

-Istrische gezondheidscentra in de afgelopen twee jaar hebben het juiste kleine wonder gemaakt in het huis van de gezondheid van Buzet. Sinds de opening van de pediatrische kliniek, voor de eerste keer in de geschiedenis van Buzet. Dit omvat een vernieuwde apotheek die niet alleen prachtig ingericht, maar ook jonge medewerkers heeft die bijna allemaal van Buzet zijn, en bovendien de werkuren voor de gebruikers heeft verlengd en aangepast, wat ook de kwaliteit van de service heeft verhoogd, merkte ze Adjunct-burgemeester Ana Pernić.

Maar er is geen einde aan de investering in de gezondheidszorg. -De eerste fase van de bestaande ruimte van radiologische diagnostiek van het huis van de gezondheid Buzet werd voltooid, en tegen het einde van dit jaar wordt verwacht dat een nieuw ultrasoon apparaat in werking zal zijn. Het volgende jaar is het verhuizen naar het atrium van het gebouw, de ruimte van radiologie bedoeld voor Ultrasone diagnostiek en ook de ruimte voor onderwijs, en uiteindelijk de investering zal rond 250.000 Kuna, aangekondigd door het hoofd van de tak van Buzet, elvis Černeka. Hij sprak ook voldoening uit dat dit jaar, samen met hem, vijf buzetische dokters specialisatie die voor een klein gezondheidscentrum als Buzet is voltooid, een veel hoger niveau en een veel betere kwaliteit van de gezondheidszorg oplevert.

De bouw van de sporthal ter waarde van 43.000.000 Kuna begint

De sporthal zal binnen het toekomstige sportcentrum van Saline zijn. De geprojecteerde bouw deadline is 18 maanden
Het nieuws dat een contract werd getekend om de bouw van de sporthal in Vrsar met enthousiasme uit te voeren werd ontvangen onder de inwoners van de gemeente Vrsar, vooral onder die van de jongere leeftijd. In de raadslid van de gemeente Vrsar werd de arbeidsovereenkomst getekend namens de firma Montraker D.O.O., CEO Nataša Radin Trifunović en, namens de aannemer, Mirko Habijanec, voorzitter van de firma Radnik uit Križevci, die de beste Inschrijver na de aanbestedingsprocedure.

Éénzijdig Auditorium

De waarde van de werken uit het contract is 42.800.000, en de geschatte bouwperiode is 18 maanden. De sporthal bevindt zich in het toekomstige sportcentrum van Saline, ten zuiden van het busstation. Het bruto gebied van de drie-delige sporthal is 3.140 vierkante meter en bestaat uit een hal van afmetingen 47 met 25 meter die, met een andere kleinere hal van 140 vierkante, kleedkamers, sanitaire voorzieningen, kledingkast en opslag maakt een totaal van 2.216 pleinen nuttig Oppervlak. Een tweezijdig auditorium op vaste en telescopische terrassen heeft een capaciteit van 480 zitplaatsen. In aanvulling op de basis sport en recreatieve doeleinden van het gebouw zal er een fitness complex, apotheek, kliniek en café-bar als begeleidende faciliteiten, die zal worden flexrechtvaardig georganiseerd om het mogelijk te maken om ze te gebruiken buiten de openingstijden van de hal.

Het perceel waarop de hal zal worden gebouwd, is eigendom van de gemeente Vrsar die, na het verkrijgen van de bouwvergunning, het heeft overgedragen aan het bedrijf Montraker D.O.O., dat een haalbaarheidsstudie produceerde en de hal na zijn voltooiing zal beheren. De locatie vergunning voor de toegangsweg naar de hal werd ook verkregen en de belangrijkste projecten werden gemaakt. De studie van de ruimte waarin de hal zal worden gebouwd en de projectdocumentatie werd geproduceerd door het bedrijf Gregurević & Partneri d.o.o. van Zagreb, en de hoofdontwerper is Ivana Šustić Dipl. ING. ARH.

Voorbereidende werkzaamheden gestart

-De hal zal aan het einde voldoen aan de behoeften van tal van lokale sportclubs en verenigingen van de gemeente Vrsar, maar ook van het gebied van de gemeente Funtana, die ongetwijfeld de sociale standaard van hun inwoners zal verhogen. Daarnaast zal het beschikbaar zijn voor het behoud van diverse andere evenementen en evenementen die de openbare en particuliere sector zullen kunnen organiseren. En vanwege de ligging dicht bij toeristische accommodatie, zal er extra aanbod aan toeristen en bezoekers van Vrsar en een potentiële factor voor de verlenging van het toeristische seizoen, zei de burgemeester van de gemeente Vrsar Ivan Gerometta, die Deelgenomen aan de ondertekening van een contract voor de uitvoering van de werken van de sporthal waarop de voorbereidende werkzaamheden al zijn begonnen.

Het laatste zwembad in zicht incentive voor de waterpolo en zwemmers van Rovinj

De zwem-en waterpolo club “Delfin “, twee clubs met dezelfde geschiedenis, met tal van gasten en bezoekers afgelopen vrijdag gevierd hun 70 jaar van het bestaan. De dolfijn is een zee schepsel van prachtige aerodynamische lijnen, sluw en krachtig en als zodanig een goede indicator van behenigheid en moed dat de leden van de nieuw gevormde Club zal moeten bewijzen, 1950 zei. Nikša Kalačić, initiator van de oprichter “Dolphin “, wiens eer elk jaar wordt gehouden voor de City Day van het Memorial waterpolo toernooi. Een groep enthousiastelingen begeleid door professor Kalačić verzamelde drie doelpunten. De eerste was om een club te vestigen, dan een zwembad te bouwen, en dan ook deel te nemen aan wedstrijden. De Rovinj hoefde niet te worden leden van de “Dolphin ” om het te beschouwen als hun Club. Omdat er toen niet zoveel clubs waren, waren alle burgers een grote gemeenschap, zowel op de grond als daarbuiten.

Een pool bouwen

-Zelfs vandaag na 70 jaar hebben we een van de eerste doelen, dat is de bouw van het zwembad, de gesloten en geschikte mogelijkheden van uitstekende zwemmers en zwemmers, en waterpolo spelers en waterpolo spelers, die ondanks de huidige omstandigheden minder veel prestaties. Ik verheug me op de bouw van het stadszwembad tijdens mijn ambtstermijn, want het bevalt mij en we zullen het allemaal samen openen, hopelijk, zeer binnenkort. Overheidsopdrachten werden uitgegeven en de investeringswaarde bedroeg 57.000.000 Kuna. Het zal zeker een van de mooiste zwembaden aan de Adriatische zee en een van de edelstenen van onze prachtige Rovinj, zei Rovinj burgemeester Marko Paliaga. Aan de voorzitters van de clubs overhandigde de burgemeester een gedenkwaardige dank namens de stad Rovinj.

De presentatie van de monografie getiteld “Delfin (1949,0-2019.): gedocumenteerde geschiedenis op de golven van de tijd ” werd gehouden op gelegenheid van de bewonderenswaardige verjaardag. Het is ongeveer 408 pagina’s van de geschiedenis van deze twee clubs, een soort handleiding met duizenden gegevens en namen.

-Ik hoop dat deze monografie herinneringen zal wekken, niet alleen met de protagonisten, maar ook met hun families, vrienden, kennis en in het algemeen alle Rovinians, zei Marino Budicin, historicus en plaatsvervangend burgemeester, en ook de auteur van deze monografie.

De plaatsvervangend burgemeester legt uit dat het niet moeilijk was voor hem om deze uitdaging te accepteren, en bij het maken van de monografie, hij zei, hij investeerde veel inspanning, maar allemaal met veel vreugde, want achter het verhaal van de Club, is er eigenlijk een brede sociale achtergrond, want het is “Delfin “, zegt Budicin, geweven in Sociale weefsel.

De monografie bevat meer dan 250 illustraties en 230 Foto’s, en sommige van hen, evenals krantenartikelen over de clubs publiek had de mogelijkheid om te zien in de video projectie tijdens de avond.

-In de bibliotheek voorbereid voor de seventeeth-jubileum van de zwem-en waterpolo club “Delfin”, werden verschillende verhalen verteld, omdat niemand zich afzonderlijk kan verontschuldigen zonder de gebeurtenissen aan te raken die de tijd markeerden waarin de wereld leefde en overleefde Wereldoorlog, en deze stad en regio, samen met migraties, en nieuwe sociale en staats lijnen. Daarom is elke activiteit die wordt gehouden in deze vouchers en ongelovigen, culturele, sportieve of economische, het ware synoniem van de bewakers van onze wortels en ons erfgoed. Dus, de Rovinj “Delfin” is ongetwijfeld een onbreekbaar deel van het levend erfgoed, want ongeacht de tijdsvertraging en de politieke kans van de successen van onze zwemmers en waterpolo spelers even vrolijk soms en nu, hij verklaarde in de inleidende toespraak monograaf burgemeester Paliaga.

Monografie

Enis Chancellir, president van de water Polo Club “Delfin ” stelt met trots dat de markering is 70. Verjaardag van de Club actie en presentatie van de monografie grote sportevenement voor de “Delfin ” en een geweldig evenement voor Rovinj.

-In onze club waren er moeilijke periodes, maar met het enthousiasme en toegewijde werk van allen die deelnamen aan de Club, maar ook degenen die het steunden, kunnen we zeggen dat de situatie vandaag de dag zeer stabiel is, dat we op stevige voeten zitten, zei bondskanselier.

Dankzij de waterpolo spelers van Rovinj regisseerde Mladen Drnasin, voorzitter van de Kroatische waterpolo Association, deze gelegenheid. Aan allen die hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de Club en hebben bijgedragen aan de huidige omstandigheden, werden veel goede resultaten Bedankt door Zoran Relić, president van de zwem Club “Delfin”. De president van de Kroatische zwemvereniging werd bedankt door Vladislav Veselica, die de leider van de zwemmers van Rovinj is. Een plaquette van dankbaarheid voor alles wat is gedaan voor de sport van de vorige 70 jaar “Delfina ” werd gepresenteerd door Siniša Krajač, adjunct-secretaris-generaal van het Kroatische Olympisch Comité.

Oude garde

De viering werd bijgewoond door jongere en oudere leden van de “Dolphin “. Onder het publiek werden gevonden zo Corrado Rocco van de eerste generatie van de Club, dan Sandro Rudan, de topzwemmer en de legende van de Club. Het vertelt jonge mensen dat alleen de wil nodig is, terwijl de resultaten met de tijd zullen komen. Ze reageerde ook op zwemmer Matea peteh, die nu zelf in de coachende wateren is: het is geweldig om deze liefde over te brengen aan de jongere generatie, hoewel het een grote uitdaging is. Maar ik denk dat de kinderen genieten van het zwembad, zegt ze.

POREČ: toepassingen voor “dam-Dash: vrijwilligers in actie”

De stadsbibliotheek van Poreč zoekt deelnemers op 11. Seizoen van het project “dam-give: vrijwilligers in actie”. Daarbij nodigt alle personen die een goede Duitse taal kennen, maar willen Italiaans leren, of weten hoe te breien, en willen leren om te dansen of degenen die het bezitten van IT-kennis, maar weet niets over de techniek van decoupage.

Wie hun kennis en vaardigheden wil delen en een motiverende lezing willen houden, kan de levenskwaliteit van de Gemeenschap verbeteren en bijdragen tot een leven lang leren.

Van 2009. In dit project werden meer dan 250 workshops gehouden die meer dan 2.700 studenten bijwoonden, allemaal dankzij vrijwilligers.

Ze zullen het programma van workshops van dit jaar maken dat bestemd is voor alle gebruikers van de bibliotheek. Aanvragen met de naam en beschrijving van de workshop die zij willen onderhouden, moeten uiterlijk op 23 worden ingediend. per e-mail naar [email protected] of persoonlijk in de stadsbibliotheek van Poreč.

ONGEOORDEELD genetisch centrum: opnieuw uitgestelde verkoop van de boerderij Vukovina Fiolić

Met de oplossing van de rechtbank van Koophandel in Zagreb, de vaste diensten in Karlovac, voor een periode van drie maanden, is de uitvoering van de verkoop van de nalatenschap van de failliet, Vukovina Fiolić Farm, de eigenaar van Stjepan Fiolic en het genetische centrum op de Nugljanski kras, vertraagd. Er werd besloten na de grootste crediteur B2 Kapital vroeg om uitstel om de vervorming van het eigendom en de verkoop voor één Kuna te stoppen. De uitgestelde procedure zal worden voortgezet wanneer FINA de beslissing van de rechtbank over de voortzetting van de verkoop ontvangt.

Waardeloze prijs

De verkoop van onroerende goederen in een faillissementsprocedure, een veeteelt complex bestaande uit 24 objecten, weiden, weiden en velden met een totale oppervlakte van ongeveer 78.000 vierkante meter, werd bepaald door de uitspraak van het Hof van januari vorig jaar. De waarde van de eigenschap wordt vervolgens geschat op 22.140.000 Kuna en wordt bepaald om te worden verkocht door een elektronische openbare veiling. Er is een pandrecht in het voordeel van B2 Kapital Zagreb, voor een bedrag van 9.000.000 euro in het equivalent van de binnenlandse valuta, Veneto Banka d.d., Zagreb voor het bedrag van 300.000 euro en het bedrijf Žito d.o.o. Osijek voor het bedrag van 1.600.000 Kuna.

B2 Capital, een paar dagen geleden, verklaarde in zijn Hof dat door te bellen met FINA uit de 4e Uitvoering van de vierde elektronische openbare veiling die eindigt op 27 oktober. 2020 januari. Evenals de lopende onderhandelingen over de overdracht van haar vorderingen die aan dat eigendom zijn bevestigd. Om elke verkoop van onroerend goed tegen een waardeloze prijs te voorkomen, waarvoor op dit moment de initiële prijs van één Kuna, B2 Capital door toepassing van de handhavingsregels, voorgesteld om de uitvoering van de vierde elektronische openbare veiling voor een periode van drie maanden uit te stellen.

Zijn verzoek aan de rechtbank van beroep was gerechtvaardigd als de verlaging van de aanvankelijke prijs bij de vierde veiling op 1 Kuna, alsook het feit dat de waarde van die 22.140.000 Kuna was, en dat zij een door deze onroerende zaak verzekerd bedrag van 9.000.000 euro heeft, aangeeft Redelijkheid van de mogelijke verkoop van onroerende goederen tegen een waardeloze prijs. Aangezien B2 Capital de onderhandelingen over de verkoop van vorderingen leidt, heeft het Hof geoordeeld dat de verkoop van het onroerend vermogen in dergelijke omstandigheden gerechtvaardigd is om het belang van alle schuldeisers uit te stellen.

Genadeloze verkoop

B2 Capital heeft al gevraagd om uitstel in de derde elektronische openbare veiling. Bij de eerste veiling kon de woning niet worden verkocht onder driekwart van de vastgestelde waarde, op de tweede onder de helft, op de derde onder een kwart van de vastgestelde waarde. In de vierde veiling is er een mogelijkheid dat de eigenschap wordt verkocht tegen een initiële prijs van één Kuna. Het is dan ook een algemeen standpunt dat de verkoop via FINA ten minste meedogenloos is.

Alles wat het genetische centrum volgt vanaf het begin tot het heden, is een beetje als een soap-opera. “Het genetische centrum, wat is het er nog steeds?”, zij zich afvragen Buzećani. Volledig gerechtvaardigd omdat de bouw ervan een kwart eeuw geleden werd afgerond en de productie niet werd gelanceerd. De eigenaar van het genetisch centrum, de Vukovina Fiolić van Zagreb, werd 2005. Jaar op de openbare veiling bij de gemeentelijke rechtbank in Buzet, in de tenuitvoerleggingsprocedure, die werd ingeleid vóór de opening van het faillissement, en nu de woning op Ćićarija werd opnieuw het onderwerp van de veiling.

De oorspronkelijke opvatting van de groothandel veeteelt boerderij met een capaciteit van 3500 schapen en geiten was de productie van kaas en vlees en de productie van genetisch materiaal. Hij noemde ook de teelt van Turkije, en Stjepan Fiolić kondigde aan dat het centrum van schapen en geiten zou worden omgevormd tot een boerderij voor douzish kalveren, meestal export oriëntaties, maar het nooit gerealiseerd. Had het genetische centrum onmiddellijk na de voltooiing van de bouw in werking werd gesteld vandaag zou markeren 25 jaar van de activiteit, dus de faciliteiten in afzondering in Ćićarija zijn verwoest en worden steeds meer verslechterde van dag tot dag.

Het zesde Pancake Festival dit jaar werd gehouden in twee dagen: ga akkoord met de SLOGAN “want een IS niet genoeg! “

Voor de zesde keer trok het tweedaagse Pancake festival het laatste zoete weekend in Pazin aan bij veel snoep liefhebbers uit heel Istrië. In de lobby van het Memorial House konden ze genieten van acht cateringpunten die drie soorten pannenkoeken boden, dus een totaal van 24. Het aanbod omvatte verschillende variaties van zoute en zoete pannenkoeken, en velen waren het eens met de slogan van het festival: “omdat een niet genoeg is! “.

Špaček bood blauwe pannenkoeken aan

Voor het gedenk huis op vrijdag is er een open-air ijsbaan die elke dag geopend is van 10 tot 14 uur en van 15 tot 21 uur in december en januari. Schaatsen is gratis, en de huur van skates is 20 Kuna (45 minuten).

Talrijke stands werden bekleed aan de Pazin gymnasium Promenade, waarop de leden van de Kroatische gepensioneerden Unie voor de souvenirs aangeboden verzamelde donaties voor de aankoop van een speciaal bed voor het gezondheidscentrum van Pazin, vrijwilligers van de happy end Association verzameld Donaties voor verlaten honden, en er waren tal van kraampjes met inheemse producten. De speciale stand, samen met zijn vrouw Sasha, had de winnaar van een televisie-culinaire show, “drie, twee, één-Cook!” Martin Špaček, die bezoekers op het grote scherm bood om blauwe pannenkoeken aan te bieden.

-Als ik was gegaan om een rode pannenkoek te maken zou ik de rode biet hebben gebruikt en was gegaan om groene spinazie te maken. Het is een natuurlijke kleurstof, Špaček vertelde ons, toe te voegen dat hij zou vullen een soort pannenkoek met zelfgemaakte marmelade van bos fruit zonder additieven, en de andere met een mengsel van verse spinazie, Cottage en zelfgemaakte worst.

Avond spektakel Circus op ijs

Naast het aanbod in de Memorial House, de restaurants van Pazin en de omgeving had een grote rol. Zelfs elf banketbakkers, restaurants en pizzeria’s aangeboden voor deze gelegenheid speciaal voorbereide pannenkoeken. Op zaterdag, bezoekers mochten zoete winkelen door speciale festival kortingen in zeventien Pazin winkels, en ze waren in staat om de citadel en musea Tour, verken de Pazin ondergronds of vliegen over de Pazin Cave Zip Line.

Beide festivaldagen werden gespeeld door speelzalen voor kinderen in de Istra Hall onder leiding van “onze Children’s ‘s Association”, uitgevoerd door een goochelaar, in de bioscoop getoond geanimeerde hit Frozen II. Het festival eindigde met een avond spektakel in de grote zaal – de presentatie van het Circus op ijs, dat tot nu toe in meer dan 50 landen heeft de wereld meer dan 200.000.000 kijkers heeft gezien. Het programma bracht ijsacrobatische meesterwerken verrijkt met spectaculaire kostuums en lichteffecten die kijkers naar de magische wereld van sneeuw magie hebben gesleept. Vanwege de grote belangstelling werden er twee optredens gehouden en werden alle kaarten in de pre-sale uitverkocht.

De organisatoren van het festival zijn de stad Pazin, het VVV-bestuur van het centrum van Istrië, de vereniging van ambachtslieden Pazin en de openbare universiteit van Pazin.

GEREINIGDE MARLER: won 15.000 voor de beste reinigings actie

Een groep van Istrische vrijwilligers is de winnaar van het tweede jaar van het project van het schoonmaken van de Kroatische kust “van de bron tot de zee” en de winnaar van de geldprijs van 15.000 Kuna voor de actie van het opruimen van de Ližnjan strand van Marlera. In de actie, die in mei dit jaar werd georganiseerd door de Infocentar for Youth ZUM en het Istra Volunteer Centre, verzamelde en verzorgde elf gemotiveerde deelnemers in totaal 700 kilogram verpakking en ander afval, of zelfs 64 kilogram per deelnemer.

Drie kilometer aan kustlijn gewist

Naast het opruimen van drie kilometer kustlijn van een van de mooiste stranden in het gebied, brachten hun inspanningen hen de eerste prijs, die op de conferentie 48 uur-11 was. De ontmoeting van de burgemeester en ondernemers in Sibenik werd gepresenteerd door Coca-Cola HBC Hrvatska, de initiator van het project van bron tot de zee.

-We zijn erg blij dat we deze prijs hebben gewonnen omdat het een grote erkenning is voor ons werk. samen met de vereniging ZUM runnen we de jeugd vrijwilligers Club vanaf 2017. En hoewel we tal van activiteiten en vrijwilligerswerk hebben uitgevoerd, is dit de eerste prijs. De gevoelens van geluk en plezier die we na elke actie hebben, slepen ons altijd naar voren en geven ons de wind in onze rug voor nieuwe acties, maar als zoiets gebeurt-een publieke erkenning van ons werk, en met een monetaire beloning-heeft geluk echt geen einde. De prijs heeft ons aangemoedigd om verdere acties op te volgen, dus we zullen het geld dat we hebben gewonnen gebruiken om dit te doen, zei ze bij het nemen van de Katharina Mikulić Award van het Istria Volunteer Centre.

Anders werden de tweede plaats en de prijs van 10.000 Kuna uitgereikt aan de ecologische vereniging van Šepurine van het eiland Prvic, die, met de steun van het VVV-bestuur van de stad Vodice, een totaal van 2.065 kg verzamelde, of 41 kg afval per elk van de 50 deelnemers. Met een totaal van 5 280 kilogram, d.w.z. 35 kilogram afval per deelnemer, 150 leden van de sport-en visserij vereniging Odra, de culturele en artistieke maatschappij van Čiče en de vrijwillige Brandweervereniging Čiče van Novi CICA en de vereniging van Agroeduk voor actie in Velika Gorica won Derde plaats en het bedrag van 5.000 Kuna.

MARCANA, Buzet en Sveta nedjelja

Dit jaar, van april tot eind oktober, in het kader van het project “van de bron tot de zee ” 13 acties werden georganiseerd clearing van de oevers van rivieren, meren en de Adriatische Zee, waarin meer dan 780 deelnemers verzameld bijna 15 ton afval. Behalve in Liznjan, Velika Gorica en Prvić, worden de acties van dit jaar georganiseerd in Čakovec, Sveta Nedelja, MARCANA, Sisak, Buzet, Novome Vinodolski, Lokve en Omis, en op de eilanden Krk en Olib.

De prijsuitreiking eindigde het tweede seizoen van dit maatschappelijk verantwoorde project, dat Coca-Cola in samenwerking met verenigingen en partnerinstellingen heeft uitgevoerd met als doel het bewustzijn van de burgers te vergroten over het belang van verantwoorde verwijdering van verpakkingen en het behoud van het milieu.

-In Coca-Cola zijn we ons ervan bewust dat het probleem van de milieuvervuiling een van de grootste is waar de wereld vandaag voor staat, dus we willen bijdragen aan het oplossen ervan. Aangezien het water in Kroatië een van de grootste rijkdom is, is het project van bron tot zee samen met onze partners gericht op het vergroten van het bewustzijn van vervuiling en het verwijderen van de kusten ten minste die verpakking die eindigde waar het niet thuishoort. Ik dank oprecht de vele verenigingen en burgers die zich bij het project hebben aangesloten en heeft zijn doel erkend, en meer dan 30 ton afval dat in 25 reinigings acties in deze twee jaar aan de kust is onttrokken, is een indicatie dat we samen iets kunnen veranderen en Hoeveelheid afval in de natuur, zei Mirjana Brlečić Bujanić van Coca-Cola HBC Adria.

VRIJGEGEVEN oranje METEOALARM voor Istrië: mogelijke zware douches, de Bora arriveert en merkbaar lagere temperaturen

Op zondag, was het geleidelijk bewolkt, en er was ook een zwakke regen in intersperse. De introductie is een sterkere verandering van tijd die vandaag komt, volgens Istramet.

Daarbij zal er overvloedige neerslag zijn, in de hooglanden van sneeuw, en de zuidelijke wind in de namiddag zal de sterke vervangen, op de schokken van een lokale Storm Bora met een plotselinge daling van de luchttemperatuur.

Ter gelegenheid van de verslechtering van het weer, gaf DHMZ verschillende waarschuwingen voor Istrië en Kvarner via METEOalarm. De heetste oranje waarschuwing, met verwijzing naar de mogelijkheid van zeer overvloedige neerslag, kan dalen 50-80 mm op korte termijn.

Gele Zee alert verwijst naar de wind. De ochtend is mogelijk zeer Sirocco, en dan de Bora met de verwachte beroertes 65-80 km/h. in Gorski Kotar voor het koude front zijn er mogelijk stakingen van Zuid-westerlingen tot 65 km/h.

Door het ijs en de sneeuw voor de Hooglanden werd een gele waarschuwing afgegeven. De verwachte hoogte van de sneeuw in Gorski Kotar varieert tussen 15 en 30 cm, die consistent is met de voorspelling van een groter deel van het model.

Zoals voor Ćićarija en Učka, als gevolg van de latere aankomst van koudere lucht en snellere beëindiging van de neerslag, een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw is niet waarschijnlijk, maar de hogere regio’s zal vasthouden. Bij de eerste echte sneeuw in de Istrische hooglanden zullen we nog moeten wachten.

Het weer zal snel kalmeren, maar in de nacht van dinsdag. Dinsdag en woensdag brengen we ons meestal zonnig en merkbaar kouder weer met een Bura. Het zal vooral koud zijn in de ochtend wanneer de vorst helemaal tot aan de kust zal zijn.

Driedaagse Istramet’s prognose voor Istrië, Kvarner en Gorski Kotar

MAANDAG-bewolkt weer met regen, en mogelijke thunderdouches. Lokaal, zware neerslag is waarschijnlijk, vooral in de regio Rijeka. Met de koeling van de regens, in het bovenste deel van de dag de regen zal gaan in dichte sneeuw met de creatie van dekens. De Sirocco zal geleidelijk aan een zwakke tot gematigde Noordwest, en in de avond een sterke storm met stormachtige schokken. Luchttemperaturen zijn uniform, zullen variëren van 11 tot 14 ° c, in de namiddag in verval.

DINSDAG-meestal zonnig weer met een kleine wolk. Er zal een zwakke tot matige Bora zijn, een lokale sterke Bora met stormachtige schokken. Ochtendlucht temperaturen van-2 tot 4 ° c, dagelijkse waarden tussen 6 en 9 ° c.

WOENSDAG-meestal zonnig weer met een kleine wolk. Het zal zwak zijn tot matig, in bepaalde plaatsen sterke Bura. Ochtendlucht temperaturen van-6 tot 3 ° c, dagelijkse waarden tussen 6 en 10 ° c.

In stap met de technologische vooruitgang via Erasmus + heeft het programma apparatuur, mobiliteit en bijscholing van leerlingen in 3D-printen gefinancierd

Project strategische partnerschappen voor 3D competentieontwikkeling 3D voor beroepsonderwijs en-opleiding werd gecreëerd vanuit de noodzaak om te upgraden en te innoveren benaderingen van het thema van 3D-printen in het onderwijs van studenten van technische beroepen. Het Istrische graafschap creëerde een internationaal partnerschap dankzij goede betrekkingen met de Europese regio’s, voornamelijk de Poolse regio Malopolska en Oostenrijks Karinthië. De partners ontwierpen het project, inclusief instellingen voor onderwijs van technische beroepen, toegepast op het Erasmus +-programma en ontvingen financiële steun van de EU voor de geplande activiteiten, en het project werd gewaardeerd als de beste in de wedstrijd. Het neemt deel aan de regionale coördinator van de overheid van het Istrische graafschap voor Europese Programma’s en fondsen als een toonaangevende partner, en technische school Pula, het centrum voor materieel onderzoek van de provincie Istrië – METRIS en vier andere Europese partners; Carinis Faculteit Toegepaste Wetenschappen, regio Malopolska, technische school Pula, openbaar Instituut voor beroepsonderwijs en-opleiding Panevežys uit Litouwen en Miechowie beroepsschool uit Polen. Door de implementatie van het project zullen professoren en studenten uit partnerlanden 3D-technologieën leren gebruiken om hun beroepskennis aan te passen aan de behoeften van de industrie en economie.

Beroepsonderwijs en-opleiding in de EU worden geconfronteerd met de noodzaak om zich voortdurend aan te passen aan de modernisering van technologieën in de mondiale economie. Beroeps beroepen moeten in overeenstemming zijn met de technologische en digitale vooruitgang in de industrie en de economie, waarbij de modernisering van beroepsscholen met het gebruik van innovatieve methoden en pedagogische benaderingen vereist is. Deelnemers aan projectactiviteiten hebben de mogelijkheid om verschillende beroepsonderwijs systemen uit verschillende Europese landen te ontmoeten, en door middel van workshops Zie best practices met betrekking tot het gebruik van 3D-technologie in verschillende scholen. Dit zal hun competenties met betrekking tot technologie versterken, maar ook sociale vaardigheden en de kennis van de Engelse taal verbeteren.

Twee mobiliteits

Als onderdeel van het project werd twee studentenmobiliteit gerealiseerd, waarbij studenten van de school partners de kennis van 3D-technologieën perfectionen hun concurrentievermogen hebben vergroot. De eerste werd gehouden in april 2018. Twintig leerlingen van de technische school van Pula begeleidde twee professoren en vertegenwoordigers van het Istrische graafschap. Tijdens het vijfdaagse verblijf in Litouwen hadden de leerlingen samen met Litouwse en Poolse tegenhangers kansen om de 3D-technologie training bij te wonen, om de bedrijven daar te bezoeken die 3D-printers en-scanners gebruiken, en nieuwe ervaringen met elkaar uit te wisselen. Dit jaar hebben studenten uit Litouwen en Polen een bezoek gebracht aan Pula en hebben ze het gebruik van 3D-technologieën in hun dagelijkse werk beheerst door middel van opleidingen op het gebied van technische school en Material Research Centre METRIS. Op deze manier verwerven leerlingen competenties die hen concurrerender zullen maken bij het inhuren na de voltooiing van het secundair onderwijs.

Vierdaagse trainingen

Tijdens de twee jaar van de implementatie werden drie trainingen gehouden voor professoren met 3D-technologie: twee aan de Karinthis Universiteit van Villach, Oostenrijk en één in het centrum voor het onderzoek van METRIS in Pula. Tijdens de Vierdaagse trainingen hadden professoren de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden over 3D-technologieën te perfectioneren om hetzelfde over te brengen aan hun leerlingen. Om de verworven kennis te verbeteren en aan hun klasgenoten over te brengen, zijn de technische school Pula en andere school partners uitgerust met een nieuwe 3D-printer en scanner, die professoren en leerlingen zal gebruiken, zelfs na de voltooiing van het project voor het perfectioneren van kennis en Verder werken aan 3D-technologieën.

In de komende maanden zal het ontwerp en de publicatie van de handleiding voor het uitvoeren van praktische workshops over 3D-printers worden gepland om als educatief materiaal te dienen bij het uitvoeren en demonstreren van praktische oefeningen over gekochte 3D-apparatuur en die in staat zullen zijn om iedereen te gebruiken Geïnteresseerd in het onderwerp, ongeacht welk land het vandaan komt. Het handboek zal beschikbaar zijn voor het grote publiek in verschillende Europese talen en zal ook een beknopt overzicht bevatten van het gebruik van moderne technologieën in partner beroepsscholen, naast praktische oefeningen. In het voorjaar zullen de gebeurtenissen “3D Technology Day” in Pula worden georganiseerd met als doel het gebruik van moderne technologieën te bevorderen op basis van ervaringen in partnerinstellingen en de verspreiding van projectresultaten naar andere scholen. Het 3D FOR VET-project wordt gefinancierd in het kader van het Erasmus +-programma, kernactie 2. Samenwerking voor innovatie en uitwisseling van goede praktijken, met een totale waarde van 250.585 euro.

NEUROLOOG, BERGBEKLIMMER, hond Fokker, ROKER, HDZ-Ovac-DR. DUBRAVKO MARKOVIĆ: de status van HDZ in Istrië is niet goed. Om sympathisanten te hebben, moeten we sympathiek zijn! Velen in HDZ zijn dat niet. In feite, ze zijn ONHEILZAAM!

Vier gitaren worden zorgvuldig afgevoerd in de woonkamer. In de schappen van honderden boeken. Tito en Tudjman naast elkaar. En Sheks kreeg een ereplaats. Er is ook een recent voltooid boek over IDS. Reis beschrijvingen, reizen, boeken over honden, medische handleiding voor wandelliefhebbers die het zelf hebben geschreven. Een man met duizend affiniteit. Dubravko Markovic, neuroloog en Doctor in de wetenschappen, politicus, cynologische rechter bergbeklimmer, katholiek en boeddhistisch, maar bovenal rocker en Bluzer. Zegt de jongen uit de Uptown en een liefhebber van het leven.

We bezochten hem in een familie huis in Banjole. Twee Doge en een Duitse Birdman hebben een speciale plaats. Zelfs mijn eigen kamer. Een Lotta genaamd Dragica, Viksen van Miles, scherpte en Vogelman Bongo volgen hem. Hij verwierf de eerste hond 46 jaar geleden en is sindsdien gescheiden van hen. Markovic bracht zijn hele werk leven door in het Pula Hospital, en gedurende 16 jaar was hij hoofd van de neurologie van Pula. Vandaag is hij al twee jaar in de provincie Assemblee en vice-president van de Istrische HDZ. Eigenaardig in zijn uitspraken, geen haar op de tong, geniet van provocatie. Zelfverzekerd, op sommige momenten en arrogant, maar degenen die hem kennen, zeggen, een goede ziel.

Tijdens de gesprekken die we hebben gedaan, lost hij de problemen op en is hij van onderwerp naar onderwerp afbuigen. Van politiek, filosofie, geloof, status van dokters, tot hem de mooiste honden ter wereld, Clapton en Tito. Hij is al lange tijd in de partij, maar zijn begin was anders. Hij is uit de SDP!

-Ik kwam 30 jaar geleden in HDZ, maar ik was nooit in de voorste lijnen. Ik ben niet erg dol op politiek. Velen weten niet dat ik voor HDZ hoofd was van Vujić’s sociaaldemocratische partij in Pula, die later fuseerde met de SDP. Ik kwam uit toen Vujic een deal maakte met Racan, herinnert Markovic zich.

-Laat men onmiddellijk duidelijk zijn-democratie is antifascisme, en al de rest zijn verhalen voor jonge kinderen. Natuurlijk ben ik een antifascist. Bruto fascisme, walgelijk! HDZ is een anti-fascistische beweging. HDZ is anti-fascisme par exellence!, zegt. Hij is niet erg blij met de positie van de partij in Istrië. Hij geeft toe dat het een vergissing kan zijn in HDZ.

-De status van HDZ in Istrië is niet goed. De partij is al jaren verdwenen en er is geen weg doorheen. De reden is dat de HDZ in het begin tactische fouten heeft gemaakt. Tijdens een toespraak in Novigrad heb ik mijn collega’s verteld dat het niet belangrijk was om een groot lidmaatschap voor de verkiezingen te krijgen. Sympathisanten zijn belangrijk. Om sympathisanten te hebben, moeten we sympathiek zijn! Velen in HDZ zijn dat niet. In feite zijn ze onheilzaam. Nu, om sympathiek te zijn, moeten we de mensen kennen die in Istrië wonen. Puur politiek gespaard kun je niet op dezelfde manier in Pazin of Široki Brijeg spreken. Wat sympathiek is in Krapina, is niet in Pozega, Westelijk Herzegovina, het achterland van Split of Istrië, wordt beschouwd Markovic.