GEREINIGDE MARLER: won 15.000 voor de beste reinigings actie

Een groep van Istrische vrijwilligers is de winnaar van het tweede jaar van het project van het schoonmaken van de Kroatische kust “van de bron tot de zee” en de winnaar van de geldprijs van 15.000 Kuna voor de actie van het opruimen van de Ližnjan strand van Marlera. In de actie, die in mei dit jaar werd georganiseerd door de Infocentar for Youth ZUM en het Istra Volunteer Centre, verzamelde en verzorgde elf gemotiveerde deelnemers in totaal 700 kilogram verpakking en ander afval, of zelfs 64 kilogram per deelnemer.

Drie kilometer aan kustlijn gewist

Naast het opruimen van drie kilometer kustlijn van een van de mooiste stranden in het gebied, brachten hun inspanningen hen de eerste prijs, die op de conferentie 48 uur-11 was. De ontmoeting van de burgemeester en ondernemers in Sibenik werd gepresenteerd door Coca-Cola HBC Hrvatska, de initiator van het project van bron tot de zee.

-We zijn erg blij dat we deze prijs hebben gewonnen omdat het een grote erkenning is voor ons werk. samen met de vereniging ZUM runnen we de jeugd vrijwilligers Club vanaf 2017. En hoewel we tal van activiteiten en vrijwilligerswerk hebben uitgevoerd, is dit de eerste prijs. De gevoelens van geluk en plezier die we na elke actie hebben, slepen ons altijd naar voren en geven ons de wind in onze rug voor nieuwe acties, maar als zoiets gebeurt-een publieke erkenning van ons werk, en met een monetaire beloning-heeft geluk echt geen einde. De prijs heeft ons aangemoedigd om verdere acties op te volgen, dus we zullen het geld dat we hebben gewonnen gebruiken om dit te doen, zei ze bij het nemen van de Katharina Mikulić Award van het Istria Volunteer Centre.

Anders werden de tweede plaats en de prijs van 10.000 Kuna uitgereikt aan de ecologische vereniging van Šepurine van het eiland Prvic, die, met de steun van het VVV-bestuur van de stad Vodice, een totaal van 2.065 kg verzamelde, of 41 kg afval per elk van de 50 deelnemers. Met een totaal van 5 280 kilogram, d.w.z. 35 kilogram afval per deelnemer, 150 leden van de sport-en visserij vereniging Odra, de culturele en artistieke maatschappij van Čiče en de vrijwillige Brandweervereniging Čiče van Novi CICA en de vereniging van Agroeduk voor actie in Velika Gorica won Derde plaats en het bedrag van 5.000 Kuna.

MARCANA, Buzet en Sveta nedjelja

Dit jaar, van april tot eind oktober, in het kader van het project “van de bron tot de zee ” 13 acties werden georganiseerd clearing van de oevers van rivieren, meren en de Adriatische Zee, waarin meer dan 780 deelnemers verzameld bijna 15 ton afval. Behalve in Liznjan, Velika Gorica en Prvić, worden de acties van dit jaar georganiseerd in Čakovec, Sveta Nedelja, MARCANA, Sisak, Buzet, Novome Vinodolski, Lokve en Omis, en op de eilanden Krk en Olib.

De prijsuitreiking eindigde het tweede seizoen van dit maatschappelijk verantwoorde project, dat Coca-Cola in samenwerking met verenigingen en partnerinstellingen heeft uitgevoerd met als doel het bewustzijn van de burgers te vergroten over het belang van verantwoorde verwijdering van verpakkingen en het behoud van het milieu.

-In Coca-Cola zijn we ons ervan bewust dat het probleem van de milieuvervuiling een van de grootste is waar de wereld vandaag voor staat, dus we willen bijdragen aan het oplossen ervan. Aangezien het water in Kroatië een van de grootste rijkdom is, is het project van bron tot zee samen met onze partners gericht op het vergroten van het bewustzijn van vervuiling en het verwijderen van de kusten ten minste die verpakking die eindigde waar het niet thuishoort. Ik dank oprecht de vele verenigingen en burgers die zich bij het project hebben aangesloten en heeft zijn doel erkend, en meer dan 30 ton afval dat in 25 reinigings acties in deze twee jaar aan de kust is onttrokken, is een indicatie dat we samen iets kunnen veranderen en Hoeveelheid afval in de natuur, zei Mirjana Brlečić Bujanić van Coca-Cola HBC Adria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *