NEUROLOOG, BERGBEKLIMMER, hond Fokker, ROKER, HDZ-Ovac-DR. DUBRAVKO MARKOVIĆ: de status van HDZ in Istrië is niet goed. Om sympathisanten te hebben, moeten we sympathiek zijn! Velen in HDZ zijn dat niet. In feite, ze zijn ONHEILZAAM!

Vier gitaren worden zorgvuldig afgevoerd in de woonkamer. In de schappen van honderden boeken. Tito en Tudjman naast elkaar. En Sheks kreeg een ereplaats. Er is ook een recent voltooid boek over IDS. Reis beschrijvingen, reizen, boeken over honden, medische handleiding voor wandelliefhebbers die het zelf hebben geschreven. Een man met duizend affiniteit. Dubravko Markovic, neuroloog en Doctor in de wetenschappen, politicus, cynologische rechter bergbeklimmer, katholiek en boeddhistisch, maar bovenal rocker en Bluzer. Zegt de jongen uit de Uptown en een liefhebber van het leven.

We bezochten hem in een familie huis in Banjole. Twee Doge en een Duitse Birdman hebben een speciale plaats. Zelfs mijn eigen kamer. Een Lotta genaamd Dragica, Viksen van Miles, scherpte en Vogelman Bongo volgen hem. Hij verwierf de eerste hond 46 jaar geleden en is sindsdien gescheiden van hen. Markovic bracht zijn hele werk leven door in het Pula Hospital, en gedurende 16 jaar was hij hoofd van de neurologie van Pula. Vandaag is hij al twee jaar in de provincie Assemblee en vice-president van de Istrische HDZ. Eigenaardig in zijn uitspraken, geen haar op de tong, geniet van provocatie. Zelfverzekerd, op sommige momenten en arrogant, maar degenen die hem kennen, zeggen, een goede ziel.

Tijdens de gesprekken die we hebben gedaan, lost hij de problemen op en is hij van onderwerp naar onderwerp afbuigen. Van politiek, filosofie, geloof, status van dokters, tot hem de mooiste honden ter wereld, Clapton en Tito. Hij is al lange tijd in de partij, maar zijn begin was anders. Hij is uit de SDP!

-Ik kwam 30 jaar geleden in HDZ, maar ik was nooit in de voorste lijnen. Ik ben niet erg dol op politiek. Velen weten niet dat ik voor HDZ hoofd was van Vujić’s sociaaldemocratische partij in Pula, die later fuseerde met de SDP. Ik kwam uit toen Vujic een deal maakte met Racan, herinnert Markovic zich.

-Laat men onmiddellijk duidelijk zijn-democratie is antifascisme, en al de rest zijn verhalen voor jonge kinderen. Natuurlijk ben ik een antifascist. Bruto fascisme, walgelijk! HDZ is een anti-fascistische beweging. HDZ is anti-fascisme par exellence!, zegt. Hij is niet erg blij met de positie van de partij in Istrië. Hij geeft toe dat het een vergissing kan zijn in HDZ.

-De status van HDZ in Istrië is niet goed. De partij is al jaren verdwenen en er is geen weg doorheen. De reden is dat de HDZ in het begin tactische fouten heeft gemaakt. Tijdens een toespraak in Novigrad heb ik mijn collega’s verteld dat het niet belangrijk was om een groot lidmaatschap voor de verkiezingen te krijgen. Sympathisanten zijn belangrijk. Om sympathisanten te hebben, moeten we sympathiek zijn! Velen in HDZ zijn dat niet. In feite zijn ze onheilzaam. Nu, om sympathiek te zijn, moeten we de mensen kennen die in Istrië wonen. Puur politiek gespaard kun je niet op dezelfde manier in Pazin of Široki Brijeg spreken. Wat sympathiek is in Krapina, is niet in Pozega, Westelijk Herzegovina, het achterland van Split of Istrië, wordt beschouwd Markovic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *