In stap met de technologische vooruitgang via Erasmus + heeft het programma apparatuur, mobiliteit en bijscholing van leerlingen in 3D-printen gefinancierd

Project strategische partnerschappen voor 3D competentieontwikkeling 3D voor beroepsonderwijs en-opleiding werd gecreëerd vanuit de noodzaak om te upgraden en te innoveren benaderingen van het thema van 3D-printen in het onderwijs van studenten van technische beroepen. Het Istrische graafschap creëerde een internationaal partnerschap dankzij goede betrekkingen met de Europese regio’s, voornamelijk de Poolse regio Malopolska en Oostenrijks Karinthië. De partners ontwierpen het project, inclusief instellingen voor onderwijs van technische beroepen, toegepast op het Erasmus +-programma en ontvingen financiële steun van de EU voor de geplande activiteiten, en het project werd gewaardeerd als de beste in de wedstrijd. Het neemt deel aan de regionale coördinator van de overheid van het Istrische graafschap voor Europese Programma’s en fondsen als een toonaangevende partner, en technische school Pula, het centrum voor materieel onderzoek van de provincie Istrië – METRIS en vier andere Europese partners; Carinis Faculteit Toegepaste Wetenschappen, regio Malopolska, technische school Pula, openbaar Instituut voor beroepsonderwijs en-opleiding Panevežys uit Litouwen en Miechowie beroepsschool uit Polen. Door de implementatie van het project zullen professoren en studenten uit partnerlanden 3D-technologieën leren gebruiken om hun beroepskennis aan te passen aan de behoeften van de industrie en economie.

Beroepsonderwijs en-opleiding in de EU worden geconfronteerd met de noodzaak om zich voortdurend aan te passen aan de modernisering van technologieën in de mondiale economie. Beroeps beroepen moeten in overeenstemming zijn met de technologische en digitale vooruitgang in de industrie en de economie, waarbij de modernisering van beroepsscholen met het gebruik van innovatieve methoden en pedagogische benaderingen vereist is. Deelnemers aan projectactiviteiten hebben de mogelijkheid om verschillende beroepsonderwijs systemen uit verschillende Europese landen te ontmoeten, en door middel van workshops Zie best practices met betrekking tot het gebruik van 3D-technologie in verschillende scholen. Dit zal hun competenties met betrekking tot technologie versterken, maar ook sociale vaardigheden en de kennis van de Engelse taal verbeteren.

Twee mobiliteits

Als onderdeel van het project werd twee studentenmobiliteit gerealiseerd, waarbij studenten van de school partners de kennis van 3D-technologieën perfectionen hun concurrentievermogen hebben vergroot. De eerste werd gehouden in april 2018. Twintig leerlingen van de technische school van Pula begeleidde twee professoren en vertegenwoordigers van het Istrische graafschap. Tijdens het vijfdaagse verblijf in Litouwen hadden de leerlingen samen met Litouwse en Poolse tegenhangers kansen om de 3D-technologie training bij te wonen, om de bedrijven daar te bezoeken die 3D-printers en-scanners gebruiken, en nieuwe ervaringen met elkaar uit te wisselen. Dit jaar hebben studenten uit Litouwen en Polen een bezoek gebracht aan Pula en hebben ze het gebruik van 3D-technologieën in hun dagelijkse werk beheerst door middel van opleidingen op het gebied van technische school en Material Research Centre METRIS. Op deze manier verwerven leerlingen competenties die hen concurrerender zullen maken bij het inhuren na de voltooiing van het secundair onderwijs.

Vierdaagse trainingen

Tijdens de twee jaar van de implementatie werden drie trainingen gehouden voor professoren met 3D-technologie: twee aan de Karinthis Universiteit van Villach, Oostenrijk en één in het centrum voor het onderzoek van METRIS in Pula. Tijdens de Vierdaagse trainingen hadden professoren de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden over 3D-technologieën te perfectioneren om hetzelfde over te brengen aan hun leerlingen. Om de verworven kennis te verbeteren en aan hun klasgenoten over te brengen, zijn de technische school Pula en andere school partners uitgerust met een nieuwe 3D-printer en scanner, die professoren en leerlingen zal gebruiken, zelfs na de voltooiing van het project voor het perfectioneren van kennis en Verder werken aan 3D-technologieën.

In de komende maanden zal het ontwerp en de publicatie van de handleiding voor het uitvoeren van praktische workshops over 3D-printers worden gepland om als educatief materiaal te dienen bij het uitvoeren en demonstreren van praktische oefeningen over gekochte 3D-apparatuur en die in staat zullen zijn om iedereen te gebruiken Geïnteresseerd in het onderwerp, ongeacht welk land het vandaan komt. Het handboek zal beschikbaar zijn voor het grote publiek in verschillende Europese talen en zal ook een beknopt overzicht bevatten van het gebruik van moderne technologieën in partner beroepsscholen, naast praktische oefeningen. In het voorjaar zullen de gebeurtenissen “3D Technology Day” in Pula worden georganiseerd met als doel het gebruik van moderne technologieën te bevorderen op basis van ervaringen in partnerinstellingen en de verspreiding van projectresultaten naar andere scholen. Het 3D FOR VET-project wordt gefinancierd in het kader van het Erasmus +-programma, kernactie 2. Samenwerking voor innovatie en uitwisseling van goede praktijken, met een totale waarde van 250.585 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *