VRIJGEGEVEN oranje METEOALARM voor Istrië: mogelijke zware douches, de Bora arriveert en merkbaar lagere temperaturen

Op zondag, was het geleidelijk bewolkt, en er was ook een zwakke regen in intersperse. De introductie is een sterkere verandering van tijd die vandaag komt, volgens Istramet.

Daarbij zal er overvloedige neerslag zijn, in de hooglanden van sneeuw, en de zuidelijke wind in de namiddag zal de sterke vervangen, op de schokken van een lokale Storm Bora met een plotselinge daling van de luchttemperatuur.

Ter gelegenheid van de verslechtering van het weer, gaf DHMZ verschillende waarschuwingen voor Istrië en Kvarner via METEOalarm. De heetste oranje waarschuwing, met verwijzing naar de mogelijkheid van zeer overvloedige neerslag, kan dalen 50-80 mm op korte termijn.

Gele Zee alert verwijst naar de wind. De ochtend is mogelijk zeer Sirocco, en dan de Bora met de verwachte beroertes 65-80 km/h. in Gorski Kotar voor het koude front zijn er mogelijk stakingen van Zuid-westerlingen tot 65 km/h.

Door het ijs en de sneeuw voor de Hooglanden werd een gele waarschuwing afgegeven. De verwachte hoogte van de sneeuw in Gorski Kotar varieert tussen 15 en 30 cm, die consistent is met de voorspelling van een groter deel van het model.

Zoals voor Ćićarija en Učka, als gevolg van de latere aankomst van koudere lucht en snellere beëindiging van de neerslag, een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw is niet waarschijnlijk, maar de hogere regio’s zal vasthouden. Bij de eerste echte sneeuw in de Istrische hooglanden zullen we nog moeten wachten.

Het weer zal snel kalmeren, maar in de nacht van dinsdag. Dinsdag en woensdag brengen we ons meestal zonnig en merkbaar kouder weer met een Bura. Het zal vooral koud zijn in de ochtend wanneer de vorst helemaal tot aan de kust zal zijn.

Driedaagse Istramet’s prognose voor Istrië, Kvarner en Gorski Kotar

MAANDAG-bewolkt weer met regen, en mogelijke thunderdouches. Lokaal, zware neerslag is waarschijnlijk, vooral in de regio Rijeka. Met de koeling van de regens, in het bovenste deel van de dag de regen zal gaan in dichte sneeuw met de creatie van dekens. De Sirocco zal geleidelijk aan een zwakke tot gematigde Noordwest, en in de avond een sterke storm met stormachtige schokken. Luchttemperaturen zijn uniform, zullen variëren van 11 tot 14 ° c, in de namiddag in verval.

DINSDAG-meestal zonnig weer met een kleine wolk. Er zal een zwakke tot matige Bora zijn, een lokale sterke Bora met stormachtige schokken. Ochtendlucht temperaturen van-2 tot 4 ° c, dagelijkse waarden tussen 6 en 9 ° c.

WOENSDAG-meestal zonnig weer met een kleine wolk. Het zal zwak zijn tot matig, in bepaalde plaatsen sterke Bura. Ochtendlucht temperaturen van-6 tot 3 ° c, dagelijkse waarden tussen 6 en 10 ° c.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *