ONGEOORDEELD genetisch centrum: opnieuw uitgestelde verkoop van de boerderij Vukovina Fiolić

Met de oplossing van de rechtbank van Koophandel in Zagreb, de vaste diensten in Karlovac, voor een periode van drie maanden, is de uitvoering van de verkoop van de nalatenschap van de failliet, Vukovina Fiolić Farm, de eigenaar van Stjepan Fiolic en het genetische centrum op de Nugljanski kras, vertraagd. Er werd besloten na de grootste crediteur B2 Kapital vroeg om uitstel om de vervorming van het eigendom en de verkoop voor één Kuna te stoppen. De uitgestelde procedure zal worden voortgezet wanneer FINA de beslissing van de rechtbank over de voortzetting van de verkoop ontvangt.

Waardeloze prijs

De verkoop van onroerende goederen in een faillissementsprocedure, een veeteelt complex bestaande uit 24 objecten, weiden, weiden en velden met een totale oppervlakte van ongeveer 78.000 vierkante meter, werd bepaald door de uitspraak van het Hof van januari vorig jaar. De waarde van de eigenschap wordt vervolgens geschat op 22.140.000 Kuna en wordt bepaald om te worden verkocht door een elektronische openbare veiling. Er is een pandrecht in het voordeel van B2 Kapital Zagreb, voor een bedrag van 9.000.000 euro in het equivalent van de binnenlandse valuta, Veneto Banka d.d., Zagreb voor het bedrag van 300.000 euro en het bedrijf Žito d.o.o. Osijek voor het bedrag van 1.600.000 Kuna.

B2 Capital, een paar dagen geleden, verklaarde in zijn Hof dat door te bellen met FINA uit de 4e Uitvoering van de vierde elektronische openbare veiling die eindigt op 27 oktober. 2020 januari. Evenals de lopende onderhandelingen over de overdracht van haar vorderingen die aan dat eigendom zijn bevestigd. Om elke verkoop van onroerend goed tegen een waardeloze prijs te voorkomen, waarvoor op dit moment de initiële prijs van één Kuna, B2 Capital door toepassing van de handhavingsregels, voorgesteld om de uitvoering van de vierde elektronische openbare veiling voor een periode van drie maanden uit te stellen.

Zijn verzoek aan de rechtbank van beroep was gerechtvaardigd als de verlaging van de aanvankelijke prijs bij de vierde veiling op 1 Kuna, alsook het feit dat de waarde van die 22.140.000 Kuna was, en dat zij een door deze onroerende zaak verzekerd bedrag van 9.000.000 euro heeft, aangeeft Redelijkheid van de mogelijke verkoop van onroerende goederen tegen een waardeloze prijs. Aangezien B2 Capital de onderhandelingen over de verkoop van vorderingen leidt, heeft het Hof geoordeeld dat de verkoop van het onroerend vermogen in dergelijke omstandigheden gerechtvaardigd is om het belang van alle schuldeisers uit te stellen.

Genadeloze verkoop

B2 Capital heeft al gevraagd om uitstel in de derde elektronische openbare veiling. Bij de eerste veiling kon de woning niet worden verkocht onder driekwart van de vastgestelde waarde, op de tweede onder de helft, op de derde onder een kwart van de vastgestelde waarde. In de vierde veiling is er een mogelijkheid dat de eigenschap wordt verkocht tegen een initiële prijs van één Kuna. Het is dan ook een algemeen standpunt dat de verkoop via FINA ten minste meedogenloos is.

Alles wat het genetische centrum volgt vanaf het begin tot het heden, is een beetje als een soap-opera. “Het genetische centrum, wat is het er nog steeds?”, zij zich afvragen Buzećani. Volledig gerechtvaardigd omdat de bouw ervan een kwart eeuw geleden werd afgerond en de productie niet werd gelanceerd. De eigenaar van het genetisch centrum, de Vukovina Fiolić van Zagreb, werd 2005. Jaar op de openbare veiling bij de gemeentelijke rechtbank in Buzet, in de tenuitvoerleggingsprocedure, die werd ingeleid vóór de opening van het faillissement, en nu de woning op Ćićarija werd opnieuw het onderwerp van de veiling.

De oorspronkelijke opvatting van de groothandel veeteelt boerderij met een capaciteit van 3500 schapen en geiten was de productie van kaas en vlees en de productie van genetisch materiaal. Hij noemde ook de teelt van Turkije, en Stjepan Fiolić kondigde aan dat het centrum van schapen en geiten zou worden omgevormd tot een boerderij voor douzish kalveren, meestal export oriëntaties, maar het nooit gerealiseerd. Had het genetische centrum onmiddellijk na de voltooiing van de bouw in werking werd gesteld vandaag zou markeren 25 jaar van de activiteit, dus de faciliteiten in afzondering in Ćićarija zijn verwoest en worden steeds meer verslechterde van dag tot dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *