Het laatste zwembad in zicht incentive voor de waterpolo en zwemmers van Rovinj

De zwem-en waterpolo club “Delfin “, twee clubs met dezelfde geschiedenis, met tal van gasten en bezoekers afgelopen vrijdag gevierd hun 70 jaar van het bestaan. De dolfijn is een zee schepsel van prachtige aerodynamische lijnen, sluw en krachtig en als zodanig een goede indicator van behenigheid en moed dat de leden van de nieuw gevormde Club zal moeten bewijzen, 1950 zei. Nikša Kalačić, initiator van de oprichter “Dolphin “, wiens eer elk jaar wordt gehouden voor de City Day van het Memorial waterpolo toernooi. Een groep enthousiastelingen begeleid door professor Kalačić verzamelde drie doelpunten. De eerste was om een club te vestigen, dan een zwembad te bouwen, en dan ook deel te nemen aan wedstrijden. De Rovinj hoefde niet te worden leden van de “Dolphin ” om het te beschouwen als hun Club. Omdat er toen niet zoveel clubs waren, waren alle burgers een grote gemeenschap, zowel op de grond als daarbuiten.

Een pool bouwen

-Zelfs vandaag na 70 jaar hebben we een van de eerste doelen, dat is de bouw van het zwembad, de gesloten en geschikte mogelijkheden van uitstekende zwemmers en zwemmers, en waterpolo spelers en waterpolo spelers, die ondanks de huidige omstandigheden minder veel prestaties. Ik verheug me op de bouw van het stadszwembad tijdens mijn ambtstermijn, want het bevalt mij en we zullen het allemaal samen openen, hopelijk, zeer binnenkort. Overheidsopdrachten werden uitgegeven en de investeringswaarde bedroeg 57.000.000 Kuna. Het zal zeker een van de mooiste zwembaden aan de Adriatische zee en een van de edelstenen van onze prachtige Rovinj, zei Rovinj burgemeester Marko Paliaga. Aan de voorzitters van de clubs overhandigde de burgemeester een gedenkwaardige dank namens de stad Rovinj.

De presentatie van de monografie getiteld “Delfin (1949,0-2019.): gedocumenteerde geschiedenis op de golven van de tijd ” werd gehouden op gelegenheid van de bewonderenswaardige verjaardag. Het is ongeveer 408 pagina’s van de geschiedenis van deze twee clubs, een soort handleiding met duizenden gegevens en namen.

-Ik hoop dat deze monografie herinneringen zal wekken, niet alleen met de protagonisten, maar ook met hun families, vrienden, kennis en in het algemeen alle Rovinians, zei Marino Budicin, historicus en plaatsvervangend burgemeester, en ook de auteur van deze monografie.

De plaatsvervangend burgemeester legt uit dat het niet moeilijk was voor hem om deze uitdaging te accepteren, en bij het maken van de monografie, hij zei, hij investeerde veel inspanning, maar allemaal met veel vreugde, want achter het verhaal van de Club, is er eigenlijk een brede sociale achtergrond, want het is “Delfin “, zegt Budicin, geweven in Sociale weefsel.

De monografie bevat meer dan 250 illustraties en 230 Foto’s, en sommige van hen, evenals krantenartikelen over de clubs publiek had de mogelijkheid om te zien in de video projectie tijdens de avond.

-In de bibliotheek voorbereid voor de seventeeth-jubileum van de zwem-en waterpolo club “Delfin”, werden verschillende verhalen verteld, omdat niemand zich afzonderlijk kan verontschuldigen zonder de gebeurtenissen aan te raken die de tijd markeerden waarin de wereld leefde en overleefde Wereldoorlog, en deze stad en regio, samen met migraties, en nieuwe sociale en staats lijnen. Daarom is elke activiteit die wordt gehouden in deze vouchers en ongelovigen, culturele, sportieve of economische, het ware synoniem van de bewakers van onze wortels en ons erfgoed. Dus, de Rovinj “Delfin” is ongetwijfeld een onbreekbaar deel van het levend erfgoed, want ongeacht de tijdsvertraging en de politieke kans van de successen van onze zwemmers en waterpolo spelers even vrolijk soms en nu, hij verklaarde in de inleidende toespraak monograaf burgemeester Paliaga.

Monografie

Enis Chancellir, president van de water Polo Club “Delfin ” stelt met trots dat de markering is 70. Verjaardag van de Club actie en presentatie van de monografie grote sportevenement voor de “Delfin ” en een geweldig evenement voor Rovinj.

-In onze club waren er moeilijke periodes, maar met het enthousiasme en toegewijde werk van allen die deelnamen aan de Club, maar ook degenen die het steunden, kunnen we zeggen dat de situatie vandaag de dag zeer stabiel is, dat we op stevige voeten zitten, zei bondskanselier.

Dankzij de waterpolo spelers van Rovinj regisseerde Mladen Drnasin, voorzitter van de Kroatische waterpolo Association, deze gelegenheid. Aan allen die hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de Club en hebben bijgedragen aan de huidige omstandigheden, werden veel goede resultaten Bedankt door Zoran Relić, president van de zwem Club “Delfin”. De president van de Kroatische zwemvereniging werd bedankt door Vladislav Veselica, die de leider van de zwemmers van Rovinj is. Een plaquette van dankbaarheid voor alles wat is gedaan voor de sport van de vorige 70 jaar “Delfina ” werd gepresenteerd door Siniša Krajač, adjunct-secretaris-generaal van het Kroatische Olympisch Comité.

Oude garde

De viering werd bijgewoond door jongere en oudere leden van de “Dolphin “. Onder het publiek werden gevonden zo Corrado Rocco van de eerste generatie van de Club, dan Sandro Rudan, de topzwemmer en de legende van de Club. Het vertelt jonge mensen dat alleen de wil nodig is, terwijl de resultaten met de tijd zullen komen. Ze reageerde ook op zwemmer Matea peteh, die nu zelf in de coachende wateren is: het is geweldig om deze liefde over te brengen aan de jongere generatie, hoewel het een grote uitdaging is. Maar ik denk dat de kinderen genieten van het zwembad, zegt ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *